1/1
Garden Pavilion

A new living pavillion to enjoy views of the garden and its creek setting

Set on a large allotment in Unley Park, this addition has been designed ‘in-the-round’ and caters for contemporary family life whilst offering light-filled, generous spaces that flow out to the garden. The existing dwelling and surrounding outdoor spaces have been rationalised and updated. A new garden courtyard and entry provides a welcoming and green street address.

 

Located in a Heritage Conservation Area and adjacent to a State Heritage Listed property, new built forms have been carefully considered. A hipped roof lifts up to create a generous living space, sculpted ceilings and an outdoor terrace. This simple move allows the extension to sit comfortably in the established context and have a clear contemporary character.

Architecture. Urban Design. Great places for people.